Guerrilla Gardening weekend: meer dan PR-groen

Dit weekend is het Guerrilla Gardening weekend. En worden veel braakliggende terreintjes een beetje groener. Dat is heel fijn! Ik hoop dat deze groene enthousiastelingen vooral ook even stilstaan bij de keuze van planten. Op de website die de guerrillos op weg moet helpen worden concreet alleen Tijm en Lavendel genoemd als sterke planten die toekunnen met weinig zorg en water. Op foto’s over Guerrilla Gardening zie ik weinig Lavendel en Tijm maar juist vaak planten die wel de nodige aandacht vragen. Iedereen die wel eens planten in tuin of op balkon heeft gehad weet dat veel plantjes zonder een beetje extra zorg doodgaan.  Veel mensen lukt het al niet een potje kruiden op hun aanrecht in leven te houden.

Al het verse groen staat nu wel leuk op de foto voor op internet en in de krant, maar hoe ziet het er over 3 weken uit? Soms is Guerrilla Gardening vooral bedoelt om een statement te maken, te laten zien dat het ook groener kan, onder de aandacht brengen dat een terrein niet gebruikt wordt.  Als dat zo is, zorg dan ook goed voor de plantjes en geef ze na je fotomoment een plek waar wel voor ze gezorgd wordt.

Zorg dus dat je zorgvuldig geschikte planten kiest. Vraag advies aan mensen die er verstand van hebben. Kijk verder dan wat het leuk doet op de foto. Maak indien nodig afspraken over onderhoud. En zorg dat je actie meer is dan een eenmalige PR stunt met als oogst dood groen. Een groen en fleurig Guerrilla Gardening weekend gewenst! 

Advertenties

3 Reacties op “Guerrilla Gardening weekend: meer dan PR-groen

  1. Zo zo! Opgeheven groen vingertje 😉

  2. Neuh heur… kom ik zo streng over? M’n groene hartje is slechts wat bezorgderig!

  3. Nou ja, blijkbaar bij mij wel, LOL. Je kan zo bij de ‘Moraalridders’ terecht 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s