Aandacht voor ervaringsdeskundige inzet!

Afgelopen week sprak ik met Jouri, Irma en Casper, studenten Maatschappelijk Werk aan de Hogeschool van Amsterdam. Ze doen in opdracht van Movisie onderzoek naar de meerwaarde van de inzet van ervaringsdeskundige zwerfjongeren.

Tuurlijk maakt het voor jongeren uit dat hun hulpverlener weet waar ie het over heeft. Zelf gelijke dingen heeft meegemaakt, zich niet hoeft in te leven maar weet en voelt hoe het is.  Mogelijk door je pantsers heen kan kijken.  En jou als jongere vertrouwen kan geven, wat je misschien nog nooit in je leven hebt gekend. Vertrouwen in mensen, het leven en bovenal in jezelf.  Iemand die jou echt ziet.

Dat je er weer bovenop kan komen na alles wat je hebt meegemaakt en waardoor je het soms niet meer ziet zitten. Een ervaringsdeskundige die iets vergelijkbaars heeft meegemaakt kan jou laten zien en voelen dat er hoop is. Dat je de kracht die binnenin jezelf verborgen ligt tot bloei kan laten komen. Een ervaringsdeskundige is daar het levende voorbeeld van.

Irma&Casper&Jouri

De studenten hebben dit onderwerp met hun hart gekozen. Daarom heb ik er alle vertrouwen in dat ze tot een goed resultaat zullen komen. Zij zullen in kaart brengen wat nu precies maakt dat zwerfjongeren baat hebben bij hulp van ervaringsdeskundigen.  Dit is soms nodig om beleidsmakers ervan te overtuigen dat het nuttig is om ervaringsdeskundigen in te zetten.  Heb je hier ervaring mee of ideeën over? Zoek dan contact met de jonge onderzoekers via Twitter @superknegt

Advertenties

Een Reactie op “Aandacht voor ervaringsdeskundige inzet!

  1. super ben heel benieuwd naar de uitkomt van jullie onderzoek.
    Een papiertje is niet altijd alles.:-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s