Veel belangstelling voor debat tussen politici en mensen met ervaring

Partij voor de Dieren, Vrije Tegenpartij, Haagse Stadspartij en Christenunie 'achter de geraniums'

De bomvolle zaal en de aanwezigheid van wel 10 politieke partijen toonde aan dat het onderwerp leeft; aandacht voor de behoeften van kwetsbare mensen. Initiatiefgroep Den Haag organiseerde voor het eerst een debat waarbij politici de gelegenheid kregen in gesprek te gaan met mensen met ervaring. Ervaring als cliënt in de GGZ, Maatschappelijke Opvang, Vrouwenopvang en Verslavingszorg. 

Voor deze gelegenheid waren de politici door de Initiatiefgroep eens ‘achter de geraniums’ gezet. Centraal stond de vraag ‘Valt er wat te kiezen?’. Politici kregen de gelegenheid om zich over verschillende thema’s uit te spreken. Zoals dakloosheid, vrouwenopvang of niet werkende regelgeving. Ze werden door mensen met ervaring flink aan de tand gevoeld. Zij gaven vaak zeer schrijnende voorbeelden waaruit de kloof tussen beleid en praktijk blijkt.

Men ontkwam er niet aan om ook over de vele bezuinigingen te praten die juist de kwetsbare mensen hard treffen. Politici vinden alles belangrijk en hebben veel plannen. Maar om dit te kunnen betalen zullen er eerst keuzes gemaakt moeten worden. De aanwezigen hebben een dringend appèl gedaan op de aanwezige politici om hen in staat te stellen keuzes te maken over hun eigen leven.

Na afloop van het debat gebruikten veel mensen de gelegenheid om nog even met elkaar door te praten. De Initiatiefgroep heeft met dit debat een goede aanzet gegeven om in de toekomst wat vaker met elkaar in gesprek te gaan.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s