Positieve bijwerkingen

Sommige dingen hebben gelukkig ook positieve bijwerkingen. Zo was ik pasgeleden bij een interview betrokken. Als ondersteuner van een jeugdraad ondersteunde ik een jongere die werd geïnterviewd door een journaliste.  De instelling waar de cliëntenraad de medezeggenschap voor vervult had gevraagd of de cliëntenraad in een jubileumboekje ook iets wilde zeggen over een bepaald onderdeel van de organisatie.

De jongere die bereid was hier iets over te zeggen namens de cliëntenraad, laten we hem David noemen is 16 jaar. Voordat de journaliste op het cliëntenraadkantoortje kwam hebben we nog even goed het gespreksonderwerp doorgenomen. En zelfs nog wat actuele relevante informatie van het internet kunnen plukken.

Goed voorbereid met een hele lijst aantekeningen in een schattig onleesbaar jongenshandschrift en de informatie van het internet paraat begon het gesprek. Tijdens het gesprek raakte de jouraliste steeds enthousiaster over het werk van onze cliëntenraad. David vertelde wat hij zoal deed in de cliëntenraad. Met wat voor een belangrijke en leuke dingen we bezig zijn, hoe serieus de organisatie de jongeren neemt en waarom dit zo belangrijk is.

David werd ook gevraagd waarom hij het zelf leuk en belangrijk vindt zich in te zetten voor de medezeggenschap. En hij gaf aan dat hij het goed vindt om zijn ervaringen in te zetten ten behoeve van andere jongeren. Om zo de hulp aan jongeren nog meer te kunnen verbeteren. De journaliste was zo enthousiast door David zijn verhaal en oprecht geïnteresseerd. Door haar gemeende belangstelling gaf zij ook David weer een stuk waardering. En door de vragen die gesteld werden werd hij zich weer eens extra bewust van zijn eigen beweegredenen. Waardoor David na afloop het kantoortje bijna uitzweefde van zoveel positieve aandacht! En wel helemaal voor hem alleen, geen andere raadsleden die ook hun zegje willen doen. Heerlijk wat oprechte aandacht met mensen kan doen! Laat dat nou precies hetgeen zijn waar de cliëntenraad bovenal aandacht voor vraagt!

Dit interview had dus voor alle betrokkenen positieve bijwerkingen, ikzelf heb hier natuurlijk ook van genoten. Dat is brandstof voor het hart. De positiviteit straalde zelfs af op onze eigen communicatiemedewerkster. Ik belde haar om te vragen wanneer het artikel goedgekeurd moest zijn. Waarop zij mopperend de telefoon opnam en meteen vertelde dat ik alleen goede dingen mocht vertellen aangezien ze al teveel te horen had gekregen wat er allemaal niet goed was gegaan die dag. Ik vertelde haar m’n positieve verhaal over het interview met David. En wenste haar een fijne dag met veel positieve bijwerkingen.

Deze blog is samen met andere columns over medezeggenschap en aanverwante zaken ook te lezen op www.afkevanhalen.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s