Dutch homeless cup scoort!

Vandaag deed de Dutch Homeless Cup Leiden aan. Voor het eerst deed ook een Leids voetbalteam mee. In dit tournooi krijgen (ex-) dak- en thuislozen de kans om te schitteren op het voetbalveld. Zo ziet de samenleving deze jongemannen eens op een andere manier! Mensen wilden foto’s van de sterspelers en vroegen om een handtekening! Dat is nog eens iets anders dan dat er op je neer wordt gekeken! Zoveel positieve aandacht deed de spelers zichtbaar goed.

 

Het team uit Leiden bracht het er goed van af. Zij wonnen 2 van de 3 wedstrijden glansrijk. Geholpen door prachtig weer en een enthousiast Leids publiek.

 

Super dat verschillende organsiaties tesamen een dergelijk positief evenement weten neer te zetten met elkaar. Bewijst weer eens dat sport en dan met name voetbal mensen verbindt.

 

De komende tijd zijn verschillende steden in Nederland gastgemeente voor de Dutch Homeless Cup. Uiteindelijk zal er een internationale finale plaatsvinden in Italië, het is nog even spannend welk team Nederland mag vertegenwoordigen. Zie ook: Dutchhomelesscup

Aanvoerder team Leiden
Aanvoerder team Leiden
Team Leiden
Team Leiden

dutch-homeless-cup2-049dutch-homeless-cup2-023

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s