Niet pluis gevoel

Nijntje huilt
Nijntje huilt

Gister samen met wat Jeugd Denktankers aanwezig bij de aftrap van de meldcriteria Verwijs Index Risicojeugd. Minister Rouvoet overhandigde het eerste exeplaar van dit instrument.

 

Nog steeds aarzelen mensen of ze een situatie die ‘niet pluis’voelt moeten melden. Stel dat je onterecht ouders beschuldigd van allerhande nare zaken….

 

Iedereen die een ‘niet pluis’gevoel bij zichzelf bemerkt; doe hier iets mee! Je krijgt dit gevoel niet voor niks vertrouw hier op!

 

Uit onderzoek blijkt dat slechts een heel klein percentage van de meldingen rondom kindermishandeling onterecht (of onbewezen?) bleken te zijn. En dan te bedenken dat lang niet alle zaken überhaupt gemeld worden.

 

Ook blijkt uit onderzoek dat zo’n 40 % van de meldingen van kindermishandeling afkomstig is van buren. Hoe zit het met die andere 60 %? Wonen deze kinderen allemaal in een vrijstaande woning? Of hebben de buren niet het fatsoen om hun verantwoordelijkheid te nemen? Vele vormen van kindermishandeling ontgaan de buren namelijk heus niet.

 

Stel je bent zo’n kind die wacht totdat iemand het lef heeft om een melding te maken van het feit dat er iets niet pluis is…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s