Trots!

logo-square1

Wil graag vertellen hoe trots ik op je ben Sandra! Dat je ondanks allerlei hobbels maar mooi je ding doet. Als we zo’n hobbel tegenkomen vinden we samen wel een oplossing die bij je past. Als je het nog te eng vindt om met vreemde mensen op een kantoor te werken kom je toch lekker bij mij thuis aan de keukentafel thuiswerken, als het niet lukt om uit je bed te komen, lukt het vast de volgende dag weer wel. Etc.

Je ervaart dat je bij deze organisatie waar je werkt de ruimte krijgt om de tijd te nemen om de dingen te doen op jouw manier. Er wordt gekeken naar wat wel lukt en gaat, en daar is iedereen enorm blij mee. Hoop dat je er vooral ook zelf van gaat genieten!
 
Er zijn in Nederland heel veel kwetsbare jongeren die langdurig van een uitkering gebruik moeten maken. Geen perspectief hebben anders dan bijvoorbeeld de Wajong. Het is zo enorm belangrijk dat jonge kwetsbare mensen de ruimte krijgen om obstakels te overwinnen of omzeilen. En gelegenheid krijgen te groeien op hun eigen niveau en interessegebied. Je wordt niet gelukkig van een baan onder je niveau of interesse. Als er voornamelijk aandacht is voor wat je niet kan is het lastig om in je eigen kunnen te blijven geloven. Op de website www.wajongcafe.nl vertelt jongere Arie dat het vooral belangrijk is om werk te gaan doen wat je zelf wil doen! Dat geldt natuurlijk voor alle werkende mensen!

Er zullen altijd mensen zijn die niet meekunnen in de malle molen van het werkende en lerende leven. Deze molen zal zich dus moeten aanpassen aan de behoeften van kwetsbare mensen. Het is immers niet voor niks dat er zoveel mensen uitvallen en niet mee kunnen komen. Iedereen heeft perspectief nodig! Alleen al door het hebben van perspectief kan iemand al veel beter in het leven gaan functioneren. 

Het is heel slecht om bergen jonge mensen met kwetsbaarheden maar ook kwaliteiten voorgoed af te schrijven. Veel werkgevers beginnen niet zo makkelijk aan het in dienst nemen van een werknemer met een kwetsbare achtergrond. Werkgevers van Nederland kijk eens wat meer naar wat deze vaak slimme, gevoelige en creatieve mensen allemaal wèl kunnen! Daar kan uw bedrijf van opfleuren!   

Sandra werkt sinds september als projectmedewerker bij het Programma Lokale Versterking. Hier krijgt zij de ruimte om haar eigen idee vorm te geven; een landelijke Jeugd Denktank voor jongeren die weten hoe het is om problemen te hebben. En die hun kennis en ervaring inzetten om de situatie van andere jongeren te verbeteren.   

Onlangs was Sandra een week lang het middelpunt van veel persaandacht. Wat was ik trots toen zij een zaal vol ROC leerlingen wist stil te krijgen toen zij vertelde over het belang van aandacht en begrip voor jongeren met psychiatrische problemen. Door kwetsbaarheid zo krachtig!

Enne ik ben op nog veel meer momenten trots, eigenlijk elke dag!

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s