Jonge helden

Rotterdam is stad van jongeren in 2009. Er zijn dus veel activiteiten gericht op jongeren dit jaar. Een van deze activiteiten is een project over jonge helden. Je kunt een jonge held letterlijk op een voetstuk zetten. Nu kende ik wel zo’n held. In het filmpje kun je kennis met hem maken.

 

 

Pasgeleden vonden de opnamen plaats. Was best wel spannend. Vooral voor Raymond. Die nu dubbel en dwars ging nadenken waarom hij alles doet wat hij doet. Hij vindt zichzelf niet zo’n held, maar ik wel! Ik heb hem meermalen verteld dat het wèl heel bijzonder is dat betrokkenen rondom zwerfjongeren bij elkaar komen in Rotterdam, dankzij hem! Natuurlijk zouden betrokkenen rondom deze doelgroep ook in andere plaatsen vanzelfsprekend bijeen moeten komen, zou dit inderdaad niet bijzonder hoeven zijn. De praktijk is anders. Organisaties zijn hard aan het werk en daardoor vaak op zichzelf gericht. Het blijkt moeilijk om dan ‘uit het niets’met zijn allen bij elkaar te komen. Hiervoor zijn kartrekkers nodig die dit proces in gang zetten. Eenmaal in gang gezet vinden alle berokkenen het zeer nuttig om elkaar te leren kennen en te ontdekken op welke vlakken je (nog beter) kunt samenwerken.

 

Ik hoop dan ook dat dit voorbeeld ook elders wordt opgepakt. De zwerfjongerenproblematiek in Nederland is enorm groot. Een dergelijk platform kan een goede bijdrage leveren aan het terugdringen en onder de aandacht brengen van deze problematiek.

 

  • Breng in kaart welke organisaties rechtstreeks of indirect met zwerfjongeren te maken hebben. Denk aan opvanginstellingen, GGZ, cliëntenraden, jeugdraden etc. Ook jongeren zelf kunnen hier een rol in hebben!
  • Nodig deze instanties uit voor een eerste kennismaking.
  • Inventariseer welke knelpunten de verschillende organisaties/mensen ervaren.
  • Maak met elkaar plannen hoe je de knelpunten met elkaar aan kunt pakken.
  • Kom regelmatig bij elkaar en je Platform is geboren!

 

Iemand moet het initiatief nemen, dus aan de slag! Benieuwd naar jullie ervaringen!

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s